Image Alt
Club Tennis Sabadell

HISTÒRIA

La història de l’entitat neix pel suport de Joan Bautista Saus i d’altres personalitats sabadellenques que l’any 1929 van cristal·litzar en una entitat la introducció de l’esport del tennis a Sabadell.

Després de diferents canvis d’ubicació, l’any 1958 el club es trasllada a la seva actual ubicació, al costat del que molts anys després seria l’Eix Macià.

No obstant això, no va ser fins a l’any 1998, i amb una greu crisi de socis, quan el Club va decidir incorporar altres modalitats esportives com la natació, la gimnàstica, les activitats dirigides, l’esquaix i el pàdel.

El Club va hipotecar els terrenys i es va dissenyar un ambiciós projecte, dividit en tres fases. Aquesta gran ampliació i la introducció de nous serveis va possibilitar un important augment del nombre de socis de l’entitat i dels integrants de la seva escola de tennis.

Per aquest motiu, el Club introdueix noves escoles de formació: l’escola de natació, l’escola de gimnàstica esportiva i l’escola d’aeròbic infantil i es potencien les escoles d’estiu i l’esplai d’estiu.

En aquests moments integren les escoles del Club més de 1000 nens en les diferents modalitats, disciplines i categories i disposem d’un equip formatiu molt professional i experimentat. L’important volum de les escoles de formació ja comencen a donar els seus resultats en les escoles competició com ho demostra el fet que aquest any s’han aconseguit diferents títols de campions d’Espanya i de Catalunya, tant en categoria individual com per equips.

D’altra banda, l’entitat sempre ha tingut una important relació amb la ciutat i amb el seu entorn, havent estat distingida en diferents ocasions com a “Millor entitat sabadellenca”, col·laborant amb diferents organitzacions sense ànim de lucre i oferint serveis de formació gratuïta a persones amb discapacitat psíquica i física.

També cal destacar l’especial atenció que l’entitat atorga al fet de tenir un creixement responsable i al compliment dels criteris de sostenibilitat. Com ho demostra el fet d’haver realitzat una de les instal·lacions d’un sistema de producció d’energia solar més significatives de Catalunya.

Per tots aquests motius, el Club ha estat reconegut recentment com una de les entitats que ha experimentat una evolució més important en les seves instal·lacions i ha estat catalogat per la Federació Catalana de Tennis i per l’Ajuntament de Sabadell com un exemple a seguir.

Presidents Honorables

Abans de l’oficialització dels Estatuts:

1924 – 1925   Sr. TOMÀS SALAS i FALGUERA

1925 – 1926   Sr. JOAN MORRAL i ROCA

1926 – 1928   Sr. RAMON MORAGAS

1928 – 1929   Sr. JOAN BTA. SAUS i SALAS

Presidents del Club

2018 i actual   Sr. AUGUST SERRA FERRER

2015 – 2018   Sr. LLUÍS MARIA DURAN BARANERA

2008 – 2015   Sr. MANEL GIMÉNEZ MARQUÈS

1997 – 2008   Sr. ADOLF VILLUENDAS I COLOMER

1996 – 1997   Sr. JOSEP LLUÍS NEGRO i RODRÍGUEZ

1995 – 1996   Sr. JOSEP TUDELA i LACRUZ

1992 – 1995   Sr. LLUÍS GENERÓ I DOMÈNECH

1988 – 1992   Sr. JOSEP LLUÍS NEGRO I RODRÍGUEZ

1983 – 1988   Sr. RAFAEL DOMÈNECH i SALLARÈS

1975 – 1983   Sr. PERE TORRA i MARTÍ

1971 – 1975   Sr. JOAQUIM GARRIGA i BRUTAU

1965 – 1971   Sr. SALVADOR PLANAS i VADRÍ

1961 – 1965   Sr. FRANCESC CASAS i CUNILL

1950 – 1961   Sr. MENNA CLARAMUNT i CRUELLS

1943 – 1950   Sr. JOAN MORRAL i ROCA

1939 – 1943   Sr. FELIU SOTERAS i ORIACH

1934 – 1939   Sr. JOAN BTA. SAUS i SALAS

1931 – 1933   Sr. JOAN RIBOT i CASABLANCAS

1929 – 1931   Sr. JOAN MORRAL i ROCA

Llibre 75è aniversari

Aquest llibre pretén ser un resum de la història del tennis a Sabadell, especialment fins als anys seixanta moments en què l’esport del tennis va iniciar la seva popularització i es va practicar en altres entitats sabadellenques. A partir d’aquí, el llibre es concreta en el Club Tennis Sabadell.

Queda evident que fins a aquelles èpoques el tennis tenia un àmbit d’actuació reduït, centrat en les classes benestants; però gràcies al progrés de la societat es va anar possibilitant que l’esport en general i el tennis en particular comencéssim a agafar protagonisme en la vida quotidiana de les persones.

El llibre s’ha estructurat en sis capítols. En cada un d’ells s’ha procurat presentar una època diferenciada, tant en funció de l’evolució del Club com de les instal·lacions, a mesura que el Tennis anava reeixint dins la societat sabadellenca.

En el primer capítol (1902-1928) es fa un ràpid esbós de com s’inicia el tennis a Espanya i a Catalunya, per després detallar un xic més els seus començaments a Sabadell, amb les primeres pistes on es jugava, per passar més endavant a les del velòdrom de la Creu Alta, on ja hi hagué més activitat.

En el capítol segon (1929-1948), que es continua amb l’activitat a les pistes del velòdrom, es destaca la legalització dels Estatuts del Sabadell Lawn Tennis Club, l’any 1929, i l’acord de col·laboració i integració –amb suficient autonomia- l’any 1933 amb l’entitat Cercle Sabadellès (aleshores Círculo Sabadellés).

El capítol tercer (1949-1957) es dedica a les noves instal·lacions del carrer de Sant Sebastià, espai en el qual hi haurà un creixement fort de l’activitat tennística, i com les diferents juntes que es van succeint han de treballar de valent per fer que la força, que el tennis comença a tenir, no decaigui en cap moment.

Al capítol quart (1958-1972) es comenta una de les etapes culminants del Club Tennis Sabadell, la del trasllat a uns terrenys propis on s’aixecaran unes noves instal·lacions que són importants i que donen satisfacció a l’increment que l’esport del tennis tenia. Aquestes instal·lacions obtenen el reconeixement general i fins i tot reben guardons específics per premiar l’excel·lent gestió. Es parla també de la separació definitiva l’any 1959 de l’entitat Cercle Sabadellès i de la creació de l’escola de tennis, que ha tingut un paper rellevant en la seva propagació.

Els comentaris en el capítol cinquè (1973-1987) inclouen un primer període en què es busca la consolidació del creixement obtingut fins aleshores, aspecte que s’aconsegueix encara que a partir de 1979 el Club comença a patir una lleugera disminució de la massa social i del jovent practicant. Les juntes ja es comencen a preocupar per l’esdevenidor. Això no obstant, els triomfs de jugadors i equips són força habituals en aquest període, fruit d’una escola de tennis que ha funcionat i funciona.

Finalment, el capítol sisè (1988-2004) es dedica principalment, a part de comentar els resultats esportius i l’activitat social, a parlar de com es va preparar i gestionar la consecució del nou Club amb un canvi important de concepte i amb una oferta de serveis esportius àmplia, ja que la davallada de socis a finals dels vuitanta i començaments dels noranta era molt patent i feia perillar la continuïtat de l’entitat.

El primer annex està dedicat a recollir les opinions dels presidents a través d’una breu enquesta i els altres tres componen un recull, el més exhaustiu que s’ha pogut obtenir de:
  • resultats dels campionats socials,
  • resultats per equips en els campionats de Catalunya i d’Espanya
  • resultats rellevants dels jugadors del Club
Pel fet de tractar-se de recollir dades de setanta-cinc anys o més d’antiguitat, hi ha hagut certes dificultats a l’hora de cercar i obtenir informació, especialment la corresponent al període comprès entre els anys vint i els seixanta. Per tant, es demana disculpes per avançat si s’ha incorregut en algun error o omissió, que indubtablement ha estat involuntari. La base de la informació obtinguda ha estat en antics butlletins del Club Tennis Sabadell on s’hi publicaven articles, uns sota el títol de “Tenis Rancio” i d’altres amb títols diversos, on apareixien comentaris i fotografies sobre la història del Club, que han servit de pal de paller per avançar. També s’han consultat diferents fons culturals a l’Arxiu Històric de Sabadell, així com documentació diversa que han facilitat alguns socis, la buscada pels diaris i revistes locals i per la Biblioteca Caixa Sabadell. A més a més de les fonts de recerca citades, s’ha utilitzat els llibres d’actes, els butlletins, les col·leccions de retalls de diaris, fotografies i documentació diversa existent al Club.

Els objectius que es persegueixen amb la lectura del present llibre són que ajudi a reviure situacions i sensacions passades que potser han deixat empremta, a mantenir viu el record d’anys anteriors i, en definitiva, a fer perdurar la nostra història.

MARTÍ SALA
Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
Aboutsdfasdfasfasdfs